ادمین سایت کیست؟ مدیریت سایت، حقوق و وظایف برای مدیران و کارجویان

   نویسنده: میلاد رضایی
1403/01/27
ادمین سایت یا مدیر وبسایت یک موقعیت شغلی بسیار پر مخاطب و فنی است که نیاز به آگهی کامل در حوزه مدیریت سایت دارد و ادمین سایت می تواند وظایف متفاوت و متعددی را ...

 

به اشتراک بگذارید: 
 
 

ادمین سایت، وب مستر (webmaster) کیست؟ بررسی وظایف 

نخست بهتر است بدانیم که مدیر سایت چه کسی است و وظایف ادمین سایت چیست. ادمین یا مدیر سایت نقش اساسی در حفظ زیرساخت فنی وب سایت دارد. این وظایف شامل مدیریت وب سرورها، پایگاه‌های داده و سایر سیستم‌های پشتیبان برای اطمینان از عملکرد بهینه است. بنابراین ممکن است ادمین پشتیبان سایت نیز نام داشته باشد. آنها همچنین وظیفه نظارت بر سلامت سرور، عیب یابی مشکلات و اجرای به‌روزرسانی‌ها و پلاگین‌های لازم را برای محافظت در برابر آسیب پذیری‌های امنیتی دارند. سایر وظایف مدیر سایت را در ادامه بررسی می‌کنیم.

مدیریت محتوا

مدیر سایت به عنوان یک سرپرست برای مدیریت محتوا و البته تولید محتوا نیز عمل می‌کند. آنها مسئول ایجاد، ویرایش و سازماندهی محتوای وب سایت، از جمله متن، عکاسی محصولات، ویدیوها و سایر عناصر چند رسانه‌ای هستند. این موارد شامل همکاری با تیم تولید محتوا و ذینفعان برای اطمینان از سازگاری، دقت و ارتباط در تمام صفحات و بخش‌های وب‌سایت است.

مدیریت کاربر و کنترل دسترسی

یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی نقش یک ادمین سایت، مدیریت کاربر و کنترل دسترسی است. آنها بر فرآیندهای ثبت نام، احراز هویت و مجوز کاربر نظارت می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که فقط افراد مجاز، به ویژگی‌ها یا محتوای خاص یک وب سایت وردپرس یا کدنویسی دسترسی دارند. درواقع اگر بخواهیم بدانیم ادمین سایت کیست و مهم‌ترین وظیفه وی چیست، باید به مدیریت کاربران اشاره کنیم.

مدیریت فنی سایت

مدیر وب سایت باید وب سایت را بر روی هاست مناسب نصب و راه اندازی کند و تنظیمات مربوط به آن را انجام دهد. همچنین باید به طور مرتب نرم افزارها و افزونه‌های وب سایت را به روز رسانی کند تا از بروز مشکلات امنیتی و فنی جلوگیری شود. علاوه بر ارتقای امنیت سایت مدیر یا ادمین باید به طور مرتب از وب سایت بک آپ تهیه کند تا در صورت بروز مشکل، بتواند وب سایت را به حالت قبل بازگرداند.

خوشبختانه وقتی شما یک فروشگاه ساز مثل فروشگاه ساز سپهر را انتخاب میکنید، از انجام این کارهای فنی معاف هستید زیرا این کارها به صورت روتین و اتوماتیک از سمت فروشگاه ساز انجام می شود و شما نگرانی از جنبه ی فنی ندارید.

  مدیریت ترافیک سایت

مدیر سایت یا پشتیبان سایت وردپرسی باید آمار بازدید وب سایت را رصد و تحلیل کرده تا نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کند. هم‌چنین مدیر باید سایت را برای موتورهای جستجو (سئو) بهینه سازی کند تا رتبه وب سایت در نتایج جستجو افزایش یابد. بنابراین باید موارد سئوی (سئوی داخلی...) را به خوبی پیاده کند و بر روی تیم سئو نیز مدیریت داشته باشد. اگر وبسایت فروشگاهی باشد، مدیریت ترافیک به صورت مستقیم بر افزایش فروش فروشگاه اینترنتی تاثیر می‌گذارد.

 در این مورد هم باز فروشگاه ساز ها نسبت به وردپرس این مزیت را داند که نگرانی از افزایش ترافیک سایت ندارید، نگران اینکه موارد اصولی سئو رعایت شده است یا نه و … همه در حالتی که شما از فروشگاه ساز استفاده میکنید با ماست.

ادمین سایت (website admin) کیست؟ آشنایی با مهارت‌ها 

تمامی شرکت‌ها برای استخدام ادمین سایت ابتدا مهارت‌ها و سپس سوابق آن‌ها را بررسی می‌کنند. پس برای تبدیل شدن به یک ادمین حرفه‌ای باید ابتدا مهارت‌های لازم برای آن را بیاموزیم. 

تسلط فنی

در صورتیکه از وردپرس یا سایر سیستم های مدیریت محتوا استفاده میکنید وب سایت باید دارای پایه‌ای قوی در فناوری‌ها و پلتفرم‌های وب باشد. این موارد شامل تخصص در HTML، CSS، جاوا اسکریپت و سایر زبان‌های برنامه نویسی ضروری برای طراحی سایت است. اما در هنگام استفاده از فروشگاه سازها، صرفا دانستنی فنی از نوع دانستنی های مربوط به چگونه وارد کردن اطلاعات است.

دانش SEO

درک اصول بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای هدایت ترافیک ارگانیک به وب سایت حیاتی است. یک مدیر وب‌سایت باید در تحقیق کلمات کلیدی، بهینه‌سازی روی صفحه و استراتژی‌های لینک‌سازی برای بهبود دید و رتبه‌بندی سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) ماهر باشد.

مهارت‌های تحلیلی

تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت و داده‌های رفتار کاربر برای بهینه سازی عملکرد و تجربه کاربر ضروری است. مهارت در ابزارهای تجزیه و تحلیل وب مانند Google Analytics یا Adobe Analytics به مدیر وب سایت امکان می‌دهد معیارهای کلیدی را ردیابی کرده، روندها را شناسایی کند و تصمیمات مبتنی بر داده را برای افزایش اثربخشی وب سایت اتخاذ کند. برای پیشرفت یک کسب و کار نیاز است تا ترافیک به وبسایت آن بیشتر باشد. مدیر وب سایت باید با مهارت‌های خود حتی ترافیک را از شبکه‌های اجتماعی به وب سایت منتقل کند.

طراحی UX/UI

طراحی تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI) نقش مهمی در جذب بازدیدکنندگان و هدایت آنها در وب سایت به طور یکپارچه دارد. یک مدیر وب سایت باید درک کاملی از اصول UX/UI، از جمله طراحی واکنش گرا، قابلیت دسترسی و تست قابلیت استفاده داشته باشد تا یک رابط وب بصری جذاب ایجاد کند. البته این موارد برای هزینه طراحی سایت فروشگاهی نیز در نظر گرفته می‌شود.

مدیریت محتوا 

محتوا در حوزه دیجیتال پادشاه است و در بحث ادمین سایت کیست، یک مدیر باید بر ایجاد، مدیریت و انتشار محتوای باکیفیت که با اهداف سازمان و مخاطبان هدف همسو باشد، نظارت کند. مهارت‌های قوی در نوشتن و ویرایش برای ایجاد محتوای جذاب ضروری است، در حالی که دانش ایجاد محتوای چندرسانه‌ای (مانند گرافیک، ویدیو) قابلیت‌های تعامل و داستان‌گویی را افزایش می‌دهد.

آگاهی از امنیت

محافظت از وب سایت در برابر تهدیدات سایبری و اطمینان از حفظ حریم خصوصی داده‌ها، دغدغه اصلی مدیران وب سایت است. آگاهی از بهترین شیوه‌های امنیت وب، مانند اجرای گواهی‌های SSL، به‌روزرسانی‌های منظم نرم‌افزار، و مکانیسم‌های احراز هویت قوی، به محافظت از وب‌سایت و کاربران آن در برابر آسیب‌پذیری‌ها و حملات احتمالی کمک می‌کند.

خوشبختانه، وقتی شما از فروشگاه ساز سپهر استفاده میکنید لازم نیست نگران هیچ کدام از این موارد باشید، تنها موضوعی که در بحث امنیت لازم است رعایت کنید انتخاب کلمه ی عبور سخت و غیرقابل حدس زدن و محافظت از آن است. سایر موارد امنیتی از ssl گرفته تا جلوگیری از حملات توسط فروشگاه ساز سپهر انجام میشود.

مدیریت پروژه

مدیریت پروژه‌های وب سایت به طور موثر نیازمند مهارت‌های سازمانی قوی و توجه به جزئیات است. از برنامه ریزی و بودجه گرفته تا اجرا و ارزیابی، یک مدیر وب سایت باید بر تمام جنبه‌های پروژه های توسعه وب نظارت داشته باشد و اطمینان حاصل کند که آنها به موقع و در چارچوب بودجه تکمیل می‌شوند و در عین حال استانداردهای کیفیت و انتظارات ذینفعان را برآورده می‌کنند.

فواید حرفه ادمین سایت

حرفه مدیر سایت مزایای متعددی از جمله فرصت کار از راه دور، انعطاف پذیری در مدیریت برنامه و ایجاد تعادل بهتر بین کار و زندگی را ارائه می‌دهد. با افزایش اتکا به پلتفرم‌های دیجیتال، مدیران وب در صنایع مختلف تقاضای بالایی دارند که این موضوع چشم‌انداز شغلی پایدار را اطمینان می‌دهد. به علاوه، این نقش به افراد اجازه می‌دهد تا به طور مداوم مهارت‌های فنی خود را افزایش دهند و از آخرین روندها در توسعه و مدیریت وب به روز بمانند. 

استخدام ادمین سایت به چه صورت است؟

بعد از آن که به صورت کامل دانستیم که ادمین سایت کیست حال باید بررسی کنیم که چطور این امکان وجود دارد که یک مدیر برای سایت خود استخدام کنیم. وب سایت‌های بسیاری وجود دارند که افراد متخصص در سایت در آن جا رزومه‌های خود را قرار داده‌اند. شما می‌توانید به عنوان مدیر یک مجموعه به این وب سایت‌ها مراجعه کرده و پس از خواندن رزومه‌های موجود مورد مناسب خود را انتخاب کنید‌. هم چنین می‌توانید آگهی خود را در سایت‌های مربوطه ارسال کرده و منتظر دریافت رزومه باشید. فراموش نکنید که بهتر است آزمون‌هایی را برای افراد کارجو تعیین کنید تا دقیقا افرادی کاملا متخصص برای مدیریت سایت شما انتخاب شوند.

سخن پایانی

ادمین یا مدیر سایت یکی از مهم‌ترین رده‌های شغلی مربوط به سایت است که وظایف مهمی را بر عهده دارد. شما می‌توانید در صورت نیاز از خدمات وبمستری سپهر استفاده کنید. به این منظور با استفاده از فروشگاه ساز سپهر، سایت خود را ایجاد کرده و در قسمت پشتیبانی پیام دهید. متخصصان ما این فرایند را به بهترین شکل برای شما تکمیل کرده و بهترین کسب و کار آنلاین را برای شما ایجاد خواهند کرد.

  • learn
  • start