صاحبان کسب و کارهای متوسط و بزرگ، امکانات و ویژگیهای مختلفی را برای کسب و کار خود نیاز دارند. بسیاری از اوقات دلیل اصلی که این افراد وارد دنیای کسب و کارهای اینترنتی نمیشوند، این است که احساس میکنند نمیتوانند نیازهای کسب و کار خود را به صورت اینترنتی فراهم کنند.
یکی از این امکانات که کسب و کارها به آن نیاز دارند، امکان چند فروشندگی است. "چندفروشندگی" یا Multi-Vendor یک مدل تجاری است که در آن یک پلتفرم یا
فروشگاه اینترنتی به چندین فروشنده اجازه میدهد محصولات یا خدمات خود را به صورت مستقل در همان پلتفرم به فروش برسانند. این مدل کسبوکار بیشتر در بازارهای آنلاین مانند دیجی کالا، آمازون، eBay و… دیده میشود.
فهرست مطالب
چندفروشندگی حالتهای مختلفی دارد که در ادامه به بررسی انواع آنها میپردازیم:
۱. مارکت پلیس (شبیه دیجی کالا، باسلام و ترب)
مارکت پلیس (Marketplace)، یک پلتفرم آنلاین است که خریداران و فروشندگان مختلف را به یکدیگر متصل میکند تا کالاها و خدمات خود را معامله کنند.
در این مدل کسبوکار، خود وبسایت مارکت پلیس بهعنوان واسطه عمل میکند و امکان خرید و فروش بین فروشندگان متعدد و مشتریان را فراهم میسازد، بدون اینکه مستقیماً مالک محصولات یا خدمات باشد. در این حالت فروشندگان یک پنل مدیریتی مخصول خود با عنوان
پرتال فروشندگان دارند که میتوانند فروش محصولات خود را مدیریت کنند.
حالتهای مختلفی از سیستم مارکت پلیس وجود دارد که با هر کدام آشنا میشویم:
مدل اول: دراپ شیپینگ (Dropshipping) شبیه باسلام
این مدل برای کسانی است که خودشان صاحب محصول نیستند و انبار نگهداری محصولات و… ندارند و فقط میخواهند فروشنده باشند.
در این حالت افراد فقط نقش فروشنده و واسط را بازی میکنند. به این صورت که با راه اندازی یک وبسایت اینترنتی، سفارشات را تحویل میگیرند و محصول را از تامین کننده دریافت میکنند و برای مشتری ارسال میکنند.
خبر خوب: ما در
فروشگاهساز سپهر امکان اختصاصی راه اندازی مارکت پلیس را برای شما فراهم کردهایم. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهی اختصاصی مارکت پلیس مراجعه کنید:
امکانات اختصاصی سپهر برای مارکت پلیسها
مدل دوم: مارکت پلیس شبیه دیجی کالا
در این حالت شما فقط تامین کننده محصول هستید ولی انباردار و فرستنده نیستید.
در این حالت یک مارکت پلیس شبیه دیجی کالا به کمک شما میآید. به این صورت که بعد از ثبت سفارش مشتری، شما به عنوان تامین کننده، کالا را برای انبار میفرستید و آن انبار (مثل دیجی کالا) کار کنترل کیفیت و ارسال برای مشتریان را انجام میدهد. مزیت این روش این است که دیگر درگیر مباحثی مثل انبارداری،
اتصال به حسابداری،
صندوق فروشگاهی تحت وب، چگونگی ارسال و... نمیشوید.
مدل سوم: سایتهای پیشنهاد بهترین قیمت (شبیه ترب)
نوع سوم سایتهای مارکت پلیس، سرویسهای ارائه دهندهی بهترین قیمت هستند. سایتهایی مثل ترب، ایمالز و… از این دسته از سایتها هستند.
این مدل فروشگاههای اینترنتی، به این صورت عمل میکنند که برای هر محصول، فروشندههای مختلفی را بر اساس قیمت لیست میکنند که کاربر بتواند از بین آنها بهترین قیمت را انتخاب کند.
سایت شما درگیر سفارش گرفتن و ارسال نیست و فقط حکم معرف را دارد. یعنی مشتری با دیدین بهترین قیمت روی لینک آن فروشنده کلیک کرده و به آن سایت منتقل شده و پول را مستقیم به فروشنده میدهد.
استفاده از این روش بسیار ساده است و شما به راحتی می توانید محصولات خود را در سایت های دیگر به نمایش بگذارید. در همین زمینه مقاله های کاربری در مورد "
چطور محصولات خود را در سایت ترب بفروشیم" و "
اتصال سایت به دیجی کالا" وجود دارد که می تواند فرایند افزایش فروش فروشگاه اینترنتی شما را بهبود دهد.
در این روش سود شما از هزینه ی اشتراک یا هزینه ی تبلیغات بدست می آید.
نوع مارکت پلیس |
مزیت برای مشتری |
سود شما چیست؟ |
به کی پول میدهید؟ |
ارسال با کیه؟ |
دراپ شیپینگ (مثل باسلام) |
شما رسیدن کالا و کیفیت کالا را تضمین میکنید |
کارمزد از هر سفارش |
به شما و وقتی بسته رسید شما با فروشنده تسویه میکنید |
با فروشنده |
مارکت پلیس (مثل دیجی کالا) |
شما یک سایت با تنوع کالاهای زیاد ایجاد میکنید |
کارمزد از هر سفارش |
به شما و شما در فواصل مثلا هفتگی با فروشنده تسویه میکنید |
با مارکت پلیس |
سایت بهترین قیمت (مثل ترب) |
امکان مقایسه ی قیمت بین فروشگاه ها و انتخاب بهترین قیمت |
به ازای هر معرفی پول میگیرید یا هزینه اشتراک میگیرید یا خدمات رایگان است و سایت پربازدید شما از تبلیغات کسب درآمد میکند. |
به فروشنده |
با فروشنده |
هشدار: شاید دوست داشته باشید که در ابتدای کار حتما یک مارکت پلیس راه اندازی کنید. اما نکتهی مهم دربارهی راه اندازی مارکت پلیس این است که نیاز به اعتماد کاربران دارد. در ابتدای کار، کسی شما را نمیشناسد و به شما اعتماد ندارد. دیجی کالا نیز بعد از ۵ سال فعالیت به یک مارکت پلیس تبدیل شد. در صورتی که برندتان اعتبار و قدرت کافی را نداشته باشد، با راه اندازی مارکت پلیس در ابتدای کار ریسک بزرگی را متحمل میشوید و میتواند باعث نابودی شما شود. بایا را با خاطر دارید؟ یک سیستم مارکت پلیس که با تبلیغات بسیار زیاد میلیاردی در صدا و سیما قصد داشت که موفق شود، ولی به دلیل طی نکردن مراحل رشد کردن برند و بازاریابی درست، شکست خورد و دیگر اسمی از او هیججا نیست. این نشان میدهد که صرفا هزینه کردن زیاد باعث موفق شدن شما نمیشود.
پیشنهاد میکنیم به جای هزینه های زیاد برای مارکت پلیس، در ابتدا با یک فروشگاه اینترنتی ساده شروع کنید، بعد از یکی دو سال وقتی معروف تر و موفق تر شدید اقدام به راه اندازی مارکت پلیس کنید.
پایین تر
راهکاری برای کسب و کارهای تازه کار یا کوچک که دوست دارند مارکت پلیس داشته باشند ارائه شده است.
۲. همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
همکاری در فروش (افیلیت مارکتینگ) یکی از مدلهای کسب و کار آنلاین است که در آن افراد یا شرکتها به عنوان نماینده فروش محصولات یا خدمات دیگران فعالیت میکنند.
در این مدل، هر نماینده یا افیلیت با
تولید محتوایی مرتبط و جلب توجه مخاطبان، لینکهای مخصوص به خود را دریافت میکند. زمانی که یک مشتری از طریق این لینکها خریدی انجام دهد، افیلیت درصدی از فروش را به عنوان کمیسیون دریافت میکند.
مدلهای مختلفی از سیستم همکاری در فروش وجود دارد. مثل:
لینک همکاری در فروش
شما صاحب یک سایت هستید؟ میتوانید با اختصاص دادن لینک همکاری در فروش به هر فرد، این سیستم را راهاندازی کنید.
درصد سود متفاوت
یک مدل همکاری در فروش، اختصاص دادن درصدهای مختلف سود روی محصولات مختلف با ویژگی محصول متفاوت است. برای مثال فرض کنید صاحب یک برند لباس هستید، میتوانید مشخص کنید که سود فروش شلوار ۱۰ درصد و سود فروش تیشرت ۵ درصد میباشد.
همکاری با اینفلوئنسر ها
شما میتوانید با اینفلوئنسرهای اینستاگرامی و… بصورت همکاری در فروش همکاری کنید. به این صورت که اگر هزینهی تبلیغات آنها برای یک استوری ۵۰ میلیون تومان باشد، ۲۵ میلیون تومان پرداخت کنید و در ازای بقیهی مبلغ یک لینک اختصاصی به او بدهید.
در این روش بابت هر فروشی که او برای شما ایجاد کند، درصد مشخصی نیز سود دریافت میکند (این روش باعث میشود آن اینفلوئنسر تمام تلاش خود را بکند که تبلیغی برای شما بسازد که باعث فروش بیشتر شود. زیرا فروش بیشتر شما = سود بیشتر او)
همکاری در فروش با کد تخفیف
همکاری در فروش با کد تخفیف یکی از استراتژیهای جذاب در افیلیت مارکتینگ است که به افیلیتها این امکان را میدهد تا با ارائه کدهای تخفیف به مخاطبان خود، جذابیت بیشتری برای خرید ایجاد کنند.
در این مدل، افیلیتها میتوانند کدهای تخفیف خاصی را از فروشندگان دریافت کنند و این کدها را در محتوای خود، مانند پستهای وبلاگی یا شبکههای اجتماعی، به اشتراک بگذارند. این کدها نه تنها به مشتریان انگیزه میدهند تا خرید کنند، بلکه به افیلیتها نیز کمک میکنند تا با جلب توجه بیشتر، باعث
افزایش فروش وبسایت شود.
استفاده از کد تخفیف در همکاری در فروش مزایای متعددی دارد:
- این کدها میتوانند به عنوان یک ابزار بازاریابی قوی عمل کنند که منجر به افزایش ترافیک و فروش میشود.
- ارائه کد تخفیف به مشتریان احساس ارزشمندی و تخصیص شخصیتری را منتقل میکند و این احساس میتواند باعث وفاداری بیشتر آنها به برند شود.
- این روش به کسبوکارها اجازه میدهد تا به راحتی عملکرد افیلیتها را ردیابی کنند و به بهینهسازی استراتژیهای بازاریابی خود بپردازند. به طور کلی، همکاری در فروش با کد تخفیف میتواند یک برنده برای همه طرفین باشد: افیلیتها، مشتریان و کسبوکارها.
۳. فروشگاههایی با چند شعبه مختلف
ممکن است شما صاحب کسب و کاری باشید که شعبههای متعدد و مختلفی دارد.
در صورتی که با استفاده از وردپرس بخواهید یک کسب و کار اینترنتی چندشعبهای را راه اندازی کنید، باید برای هر شعبه یک سایت یا ساب دامین جداگانه تهیه کنید که مدیریت آن بسیار پیچیده خواهد شد.
فروشگاه ساز یا وردپرس؟
برای پاسخ به این سوال که
فروشگاه ساز با وردپرس کدام یک بهتر هستند، باید امکانات و دسترسپذیری بین آنها را مورد بررسی قرار دهیم. در
فروشگاه ساز سپهر، ما امکانات حرفهای مختلفی را برای مدیریت چندین شعبه با قابلیت شخصی سازی بالا برای هر شعبه در نظر گرفتهایم که میتواند پیشبرد کارها را برای شما بسیار سادهتر کند.
همینطور شما میتوانید یک شعبه مرکزی در نظر بگیرید که تنظیماتی که برای شعبهی اصلی در نظر میگیرید بتواند روی زیرشعب تاثیر داشته باشد.
خبر خوب: کسب و کارهای قدرتمندی مانند فروشگاه کوثر (با بیش از ۱۵ شعبه)،
فمیلی مارکت،
پاتن جامه و… با کمک سیستم قدرتمند سایتساز سپهر، شعب مختلف خود را مدیریت میکنند و کسب و کار خود را هرروز قویتر و قدرتمندتر میکنند.
راهکار اختصاصی سپهر برای کسب و کارهایی با شعب مختلف
ما در سپهر سالهاست که با کسب و کارهای بزرگ چندشعبهای همکاری میکنیم و یک راهکار اختصاصی و حرفهای را طی چندین سال طراحی و برنامهنویسی کردهایم که تمام نیازهای این کسب و کارها برطرف میکند.
طراحی سایت مارکت پلیس (Marketplace) یکی از محبوبترین محصولات فروشگاه ساز سپهر است که علاوه بر تحلیل دقیق نیازهای یک پروژه مولتی وندور یا چند فروشندگی با ارائه خدمات پشتیبانی گسترده و سریع، توانسته است دهها پروژه مارکت پلیس را اجرا و گسترش دهد.
برای اطلاعات بیشتر با شمارهی ۰۲۱۴۷۶۲۳۰۳۰ در ارتباط باشید
راه حل مارکت پلیس برای کسب و کارهای کوچک
همانطور که گفتیم پیشنهاد نمیکنیم در شروع کار مارکت پلیس ایجاد کنید، اما چطور می شود یک کسب و کار کوچک از قدرت مدل مارکت پلیس استفاده کند و مثلا اگر شما فقط لباس مردانه دارید با کس دیگری شریک شوید و او لباس زنانه به سایت شما اضافه کند.
اینطوری یک سایت دارید با دو تامین کننده و سایت شما کالاهای متنوع تری خواهد داشت؟
ما در سپهر، راهکارهایی برای کسب و کارهای کوچک داریم که بتوانند سرویسی شبیه به مارکت پلیس برای کسب و کارتان راه اندازی کنند.
سرویسی شبیه به مارکت پلیس دقیقا یعنی چی؟
شما در سپهر میتوانید کاربران مختلف را با دسترسیهای متفاوت در وبسایت خود تعریف کنید که بتوانند محصولاتشان را وارد وبسایت شما کنند و شروع به فروش آن محصولات کنند.
فرض کنید که شما یک فروشگاه لوازم جانبی موبایل هستید و یک وبسایت برای کسب و کارتان راه اندازی کردهاید. حالا یک همکاری دارید که میخواهید محصولات او را نیز در سایت خود بفروشید. برای این کار:
- در پنل مدیریت وبسایتتان یک دسترسی همکار برای او ایجاد میکنید.
- سپس برای این کاربر فقط دسترسی به گروه موبایل ها را باز کنید.
- همکار شما از طریق پنل مدیریت وارد وبسایت شما میشود
- محصولات خود را در وبسایت شما وارد میکند امکان دسته بندی محصولات به صورت نا محدود را خواهید داشت.
- با هر فروش محصول، سود خود را دریافت میکند
- شما نیز با فروش محصول او سود میکنید
- و کسب و کارتان روز به روز بزرگتر میشود.
خبر خوب: در نسخهی الماس سپهر شما میتوانید مدیرانی با سطوح دسترسی مختلفی را تعریف کنید که برای مثال امکان اضافه کردن کالا را داشته باشند ولی نتوانند سفارشات کاربران و آمار فروش را مشاهده کنند. سطح دسترسی افراد را به انتخاب خودتان میتوانید محدود کنید که خیالتان از بابت همکاری با آنها راحت باشد.
جمع بندی: طراحی فروشگاه اینترنتی چندفروشندگی ارزشش را دارد؟
سیستم همکاری در فروش یک روش موثر برای کسب درآمد و گسترش بازار است که به افراد و کسبوکارها امکان میدهد تا با همکاری و تبلیغ محصولات یا خدمات، سود کسب کنند. این مدل همکاری علاوه بر این که هزینههای بازاریابی را کاهش میدهد، باعث افزایش آگاهی از برند نیز میشود و به گسترش مشتریان جدید کمک میکند.
یکی از عوامل کلیدی در موفقیت این سیستم، قدرت بازاریابی دهان به دهان است. وقتی مشتریان از تجربیات مثبت خود صحبت میکنند و محصولات را به دیگران توصیه میکنند، اعتماد و اعتبار برند افزایش مییابد. این روش از تأثیرگذاری بسیار بیشتری نسبت به تبلیغات سنتی برخوردار است و میتواند به سرعت باعث رشد فروش و تقویت جایگاه برند در بازار شود.