با نگاهی به زندگی افراد موفق نظیر بیل گیتس درخواهید یافت که این افراد صرفا به خاطر هوش و نبوغ سرشارشان به موفقیت نرسیدند بلکه گفته می شود که آنها بیشتر از ۱۰ هزار ساعت را صرف نظریه پردازی، الگوسازی و بهبود تکنیک های عملکردی شان می کنند و این است راز موفقت آنها.
شرکت چند ملیتی Saint-Gobain در سال ۱۶۶۵ در فرانسه گشایش یافت و با دنبال کردن همین رویکرد توانست کسب و کاری موفق را برای خود بسازد. زمانی که از میناس آپلیان، نایب رئیس و مدیر بخش توسعه و تحقیق آن سوال شد که چگونه شرکتی با این قدمت توانسته است همگام با روند و گرایشات روز پیش برود به ۵ نکته مهم اشاره کرد که در ادامه با یکدگیر آنها را از نظر می گذرانیم.
۱- مهارت ها را به چالش بکشید
شرکت Saint-Gobain بیش از ۳۵۰ سال است که در زمینه ساخت و تولید شیشه فعالیت می کند و همانطور که می بینید این رقم به مراتب فراتر از ۱۰ هزار ساعتی است که در ابتدای متن به آن اشاره شد، با این همه، مهارت های این شرکت همچنان نیازمند تغییر است.
کارشناسان کمپانی مورد بحث مرتبا در حال بررسی این مساله هستند که چطور محصولات تولیدی شان را بهتر کنند. آنها برای تغییر معیارها و اصول پذیرفته شده همواره به دنبال ایده هایی برای ساخت محصولاتی بهتر هستند تا از این طریق بهتر به مشتریان خود خدمت رسانی کنند و این مساله نیز یا از طریق بهبود فرایندهای تولیدی امکان پذیر خواهد بود یا با افزودن قابلیت های مفید و مبتکرانه به محصولات ساده.
برای نمونه این شرکت حالا شیشه هایی را تولید می کند که رنگ را تغییر می دهند تا چشم فرد در هنگام مشاهده برخی رنگ ها خسته نشود و یا محصولاتی را تولید می کند که مصرف انرژی در ساختمان ها را به میزان قابل توجهی پایین می آورد.
۲- از دیگران الهام بگیرید
بهترین ایده ها از سوی کارآفرینان و نسل های جدید ارائه می شوند و این شرکت نیز برای دریافت ایده های نوین، اقدام به برگزاری رقابتی به نام NOVA Innovation کرد و به استارتاپ هایی که راهکارهای مبتکرانه در زمینه محیط زیست، محصولات پایدار، مواد پیشرفته، منابع تجدیدپذیر انرژی و راهکارهای ساخت و ساز با بهره وری بالا ارائه می دادند جایزه اهدا می کرد.
این استارتاپ ها در جریان رقابت شانس آن را می یافتند تا از حمایت های شرکتی با بیش از ۳ میلیون ساعت تجربه و دانش برخوردار گردند.
۳- بزرگی یک ایده مهم نیست
بسیاری از افرادی که در محیط های حامی خلاقیت و نوآوری کار می کنند می دانند که بزرگ بودن ایده ها اهمیت ندارد و در عوض این ایده های کوچک هستند که می توانند کارگشا باشند.
اغلب تکنولوژی های جدید و جالب ارائه شده توسط این شرکت ها مقیاس کوچک شده ای از اختراعات بزرگ تر هستند که برای استفاده در بخش های تازه و مبتکرانه بهینه سازی و تغییر یافته اند.
برای نمونه، تلفن همراه پروژه ای جانبی بود که از مهندسی و سفرهای فضایی به دست آمد. مبتکران امروزی قادرند که با نگاه کردن به نوآوری های بزرگ و کوچک ایده بگیرند.
۴- تنوع را فراموش نکنید
نوآوری تنها در صورتی ایجاد می شود که با نگاهی متفاوت به جهان نگریسته شود. افراد مبتکر و باهوش با آنهایی همراه می شوند که تجربیات، دیدگاه ها و ایده هایی متفاوت از آنها دارند.
مطمئن شوید که نیروهای کاری شما مملو از افرادی هستند که از نسل ها، موقعیت های جغرافیایی، جنسیت و اصول اخلاقی متفاوت می آیند و این یعنی هیچگاه قربانی فرضیات خود نخواهید شد و می توانید به دیدگاهی فراگیر در مورد نحوه انجام امور دست پیدا کنید.
۵- ترس و شکست را فراموش کنید
کارآفرینان این عامل را خوب می شناسند اما این فاکتور معمولا زمانی که شرکت ها رشد پیدا می کنند فراموش می شود. مدیران شرکت Saint-Gobain اما، این عامل را همواره در هر کاری مد نظر دارند و معترفند که بخش توسعه و تحقیق آنها از این طریق است که زنده می ماند.
نکته دیگر اینکه با کنار گذاشتن ترس و دلهره در انجام کارها، شکست هایشان معمولا به پیروزی منجر می شوند. برای مثال سال های زیادی طول کشید که کارخانه شیشه سازی Gobain بتواند با آزمون و خطا کارش را پیش ببرد و عاقبت از لحاظ کیفیت رقبایش را کنار بگذارد.
منبع: دیجیاتو